Folketeaterbygningen

I 65 år ble Folketeaterbygningen driftet av Folketeaterbygningen AS som eide og forvaltet hele bygningskomplekset. Dette besto av tre bygninger: høyblokka ut mot Youngstorget, Folketeateret og kontorfløyen mot Storgata, hvor vi i dag finner Hotel Folketeateret. Etter lengre perioder med stridigheter ble Youngstorget 2 fisjonert ut i år 2000. Som en følge av dette ble Youngstorget Eiendom AS etablert som eier og forvalter av Youngstorget 2, mens Folketeaterbygningen AS beholdt eiendommen Storgata 21-23. Folketeaterbygningen AS ble i 2007 solgt fra Oslo Kommune til Eiendomsspar AS.

Siden 2000 har Youngstorget Eiendom hatt som formål å forvalte, drifte og utvikle Folketeaterbygningen mot Youngstorget – i sin tid omtalt som «skyskraperen på Youngstorget». Dette innebærer ansvaret for å vedlikeholde et av Oslos mest ærverdige og karakteristiske bygg, samt å arbeide for at Youngstorget fortsetter å være en sentral møteplass hvor hele byens befolkning kan møtes for alt fra politiske demonstrasjoner til et godt måltid.

 

Et viktig samfunnsansvar

I dag er det et bredt utvalg av ideelle organisasjoner, fagforbund, restauranter og kaféer som holder hus i Folketeaterbygningen. Dette er i tråd med både Oslo kommune og Youngstorget Eiendoms ønske om at området skal være attraktivt og tilgjengelig for alle. Som utleier av lokaler i Folketeaterbygningen har Youngstorget Eiendom en stor del av ansvaret for utviklingen i området. Dette anser vi som en av selskapets viktigste oppgaver og som et viktig samfunnsansvar.

 

 

  • Dette feltet er for valideringsformål og skal stå uendret.